Приземиха принудително самолет заради сигнал за бомба (обновена)

07:45, 19 ное 15 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полет от Варшава, Полша до Хургада, Египет е принудително приземен на летището в Бургас, след подаден сигнал от един от пътниците за наличието на взривно устройство на борда на самолета, предаде Нова телевизия.

Според предварителната информация, в самолета е задействана системата антитероризъм, след което полетът е отклонен от Летище София към летището в Бургас.

Приземен е към 5:40 сутринта, а пътниците са изведени. 

На бургаската аерогара са пристигнали служители на „Гранична полициа“ и кметът на Бургас Димитър Николов. Пожарни и линейки спешно са изпратени на летището около 7 часа. 

Мъжът, който е подал сигнала на борда на самолета е на видима възраст около 64 години и до този момент няма данни за неговата самоличност. 

Служители на полицията разпитват мъжа, подал сигнала за взривно устройство на борда. Временно летището в Бургас е затворено, а и всички пътища към аерогарата. 

В момента полицията е блокирала летище Бургас. На територията на аерогарата се допускат само служебни коли и лица в бургаския квартал Сарафово.

Гранична полиция е блокирала входа и проверява всяка кола. Цивилни граждани не се допускат. Служебните коли и служители на летището обаче влизат след проверка. В южния край на пистата, където най-вероятно е кацнал самолетът от Полша към Египет, се виждат струпани коли със светлинно обозначение. 

Кметът на Бурга Димитър Николов е съобщил за "Фокус", че самолетът е кацнал нормално, в него пътуват 161 пътници, а един от тях е подал сигнал, че на самолета има бомба. Това принудило пилота да поиска аварийно кацане на летището, като в момента се чака групата от София за проверка на багажа. Според кмета на Бургас обстановката на аеропорта е нормална и спокойна. 

Пред БНР той уточни, че авиокомпанията ще реши давли самолетът да продължи за Египет или ще се върне във Варшава. "Имахме нещастен инцидент преди три години и вече сме чувствителни по тази тема доста", допълни Николов.

През 2012 г. на летището в Бургас атентат срещу автобуси с израелски туристи взе 7 жертви. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама