РЗИ Сливен изследва по повод Международния ден без тютюнопушене

07:57, 19 ное 15 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По повод Международния ден без тютюнопушене, Регионална здравна инспекция – Сливен организира днес от 10 до 12 часа в зала РЗИ, етаж 2  изследване съдържанието на въглероден монооксид (СОppm) и карбоксихемоглобин в издишан въздух на активни и пасивни пушачи.  

Пак днес в същия час и място ще се състои прожекция на филми от поредицата  „Живота обича непушачите“.

Организационно методична среща с медицински и немедицински специалисти  ще бъде проведена на 23 ноември  от 13.00 часа, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в  Сливен.

По традиция Международния ден без тютюнопушене се отбелязва всеки трети четвъртък на месец ноември по инициатива на Американската общност за борба с рака (ACS). През 1971 година, в град Рандолф, американецът Артър Мълейни накарал своите съграждани да спрат да пушат поне за един ден. По този начин те спестили средства, изразходвани за ежедневната им нужда от цигари, и с тях основали фонд към местното училище за отпускане на стипендии.

На този ден призоваваме всеки пушач да се опита да положи началото на отказване от тютюнопушене в името на собственото си здраве, както и здравето на близки и приятели, които присъстват в обкръжението му като пасивни пушачи.

Тази година организираните инициативи на национално ниво преминават под мотото „ЕКС пушач БГ“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама