Сухопътните войски в Шумен отбелязват празника си с Ден на отворените врати

07:58, 19 ное 15 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ден на отворените врати ще се проведе днес във военно формирование 34200 и военно формирование 54060 – Шумен, съобщават от пресслужбата на военните.

Инициативата е по повод празника на Сухопътните войски, който по традиция се чества на 19 ноември.

Днес от 10.00 часа до 12.30 часа вратите на формированието ще бъдат отворени за деца, ученици, граждани и гости. За тях ще се организира показ на образци стрелково оръжие и демонстрация на полево имущество и снаряжение. Гостите ще могат да разгледат и музейната експозиция в музея на Шуменския гарнизон.

Най-многочисленият вид въоръжени сили на Българската армия са Сухопътните войски. Като основен вид въоръжени сили от БА те имат богата история и традиции, с  които трябва да се гордее всеки воин и гражданин на Отечеството. Дълги години Сухопътните войски се отъждествяват с българската войска като цяло, което е естествено, тъй като Българската армия започва своето създаване  и формиране като сухопътна. Поради тази причина Сухопътните войски се считат за най-стария вид въоръжени сили на нашата държава.

Целта на инициативата е да се популяризира Българската армия и професията на военен, като се представят възможностите, които военни формирования 34200 и 54060 притежават, да се запознаят децата с образците стрелково оръжие и въоръжение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама