Образованието и инфраструктурата са приоритетите в Бюджет 2016

09:57, 19 ное 15 / Политика 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стабилност, реалистичност и резултати. С тези три думи финансовият министър Владислав Горанов описа Закона за държавния бюджет за 2016 г., който днес се обсъжда на първо четене в Народното събрание. При представянето му Горанов увери, че той ще гарантира и ще осигури потребностите на държавата.

 

В текстовете на финансовото министерство са отбелязани два ключови приоритета – образование и инфраструктура. 

 

"Инвестициите в инфраструктура, регионално развитие, благоустройство и транспортната инфраструктура на страната са сред ключовите приоритети на правителството”, каза Горанов.

 

По думите му всички училища, предлагащи най-добър продукт, трябва да бъдат стимулирани и поощрявани. Подобряването на училищната среда и на заплащането на учителите и персонала били от първостепенно значение. 

 

"Ще се вземат мерки специално в полза на средното и висшето образование, като ще се стимулират не само достъпът и задържането в клас, но и качественото образование", обеща Владислав Горанов.

 

Според финансист номер едно без необходимите реформи не можем да постигнем темповете на растеж на държавите, които се справят по-добре със структурните си дисбаланси. 

 

Реформите били необходими, но са закъснели. Затова се стигнало и доактуализацията на тазгодишния бюджет с нови разходи за 387.8 млн. лв.  

"Чух критики към проекта - и рационални, и популистки. Те няма да ме разколебаят в увереността, че управлението е добро и начинът, по който се харчат парите на данъкоплатеца, е по-добър", обобщи Горанов и призова депутатите да подкрепят Бюджет 2016.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама