Лозан Панов: Изтеклите записи са петно върху съдебната система

10:03, 19 ное 15 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трябва да се направи обективна проверка по случая с изтеклите записи, защото това е петно върху цялата съдебна система. Тук не става дума за имиджа на определена личност, а на цялата съдебна система. Това заяви преди заседанието на ВСС председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов.

След като вчера Етична комисия изслуша съдия Владимира Янева за записите на нейни разговори със съдия Румяна Ченалова, днес се очаква комисията да изслуша и Ченалова.

Уличаващите записи бяха разпространени от сайта „Биволъ“.

„Проверката трябва да бъде направена обективно и достатъчно публично, за да може обществото да получи необходимите отговори, защото ако не се направи публично, това ще бъде сигнал, че някой се страхува от истината“, каза още Панов. По думите му, ако съдия Ченалова бъде отстранена и не се направи необходимата проверка на записите, това би означавало да се отстрани метастазата, но не да се излекува туморът.

На въпрос дали трябва да бъде изслушан и премиерът Бойко Борисов той обяви, че това ще реши Етичната комисия. „Ако тя не си свърши работата, въпросът ще бъде отнесен на по-високо ниво“. Първоначално имаше идея да бъде повикан и Борисов, но впоследствие магистратите се отказаха. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама