Граждани искат общ билет за метро и надземен транспорт с протест пред Столична община

10:44, 19 ное 15 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетина души от район "Искър" се събраха на протест пред сградата на Столична община. Точно час преди редовното заседание на Столичния общински съвет хората, начело с общински съветници от групата на БСП, поискаха да бъде разгледано предложението за създаване на единен почасов билет за метро и надземен градски транспорт.

БСП-София се опитват да прокарат идеята още от миналия мандат на местния парламент. Тогава обаче тя не беше приета, тъй като становище на Центъра за градска мобилност показваше, че предложението не е рентабилно за бюджета на ведомството.

"Голяма част от гражданите, на само на район "Искър", но и на останалите, за да достигнат до метрото им е необходим довеждащ транспорт. За него и метрото би следвало да се ползват два билета за едно пътуване, което е крайно неизгодно за хората", каза пред София Topnovini.bg председателят на БСП в общината Милка Христова.

"Има и засилени апетити на граждани за езерото в Дружба. За концесията му и за построяване на няколко заведения там. Това е другата причина, заради която сме тук", обясни общинският съветник Борис Цветков. Той заяви, че ще постави тези въпроси на днешната сесия на общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама