Пътникът, съобщил за бомбата в полския самолет, се шегувал (обновена в 11:43 ч.)

10:45, 19 ное 15 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
64-годишният пътник, който съобщи за бомба в полския самолет, се шегувал, като е казал това още на борда. Това обяви на официалната си страница компанията „Small planet”. От пресцентъра на Летище Бургас потвърдиха пред Topnovini.bg информацията.

Току-що д-р Иван Събев от Спешното отделение и шефът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров съобщиха пред медията ни, че 70-годишният мъж, който е диабетик, е поискал да му бъде предоставен неговият тип инсулин и други лекарства. Заради това от полската компания "Small planet" са изпратили екип, който да закупи медицинските консумативи.

Състоянието на останалите пътници е добро. 9-ма от тях обаче са изпаднали в хипертонични кризи, но постоянно им се оказва медицинска помощ. На всички пасажери са осигурени храна и напитки, а на бебетата е предоставено специално ядене.

Пред летището стоят група от хора, които очакват да отпътуват към 13:55 ч. за Лондон със самолета на компания "Wizz Air". Повечето от тях са от Сливен. Казват, че никой до момента не ги е уведомил дали полетът ще бъде осъществен, предаде наш репортер.

Както по-рано Topnovini.bg съобщи, пътническият самолет е бил приземен принудително на летището в Бургас заради бомбена заплаха тази сутрин около 05:48 часа. Самолетът е изпълнявал полет от Варшава до Хургада, Египет. На борда му е имало 161 пътници, от които две бебета. Машината е трябвало да кацне в София.

На място веднага се отзоваха специализирани екипи, които направиха щателна проверка на самолета и багажа на пътниците. Те са установили, че няма взривно устройство на борда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама