Шуменка даде на ало-измамници 3 600 лева

11:30, 19 ное 15 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
64-годишна шуменка е дала на ало-измамници 3 600 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в града.

Около 14.30 часа във вторник на домашния телефон на жената позвънил мъж, който се представил за лекар и й съобщил, че неин близък има нужда от лечение, за което са необходими средства.

По-късно жената предала на непознат 3 600 лева, след което разбрала, че е измамена.

Жената се оплакала в полицията вчера.

По случая е образувано досъдебно производство.

Няколко идентични сигнала са получени в дежурната част на ОД на МВР- Шумен от граждани вчера. Те обяснили, че на домашните им телефони се обаждат хора, които се представят за служители на “Енерго-Про”. Под предлог, че искат да “актуализират” списъците си със данни мнимите служителите молят  да им бъдат продиктувани партидните номера, имената на титулярите им, както и адресът, на който се водят. Така ало-измамниците разполагат с предварителна информация за имена и адрес на потенциалните си жертви.

Предполага се, че след известен период от време ще прозвънят отново, вкарвайки в обръщение добре познатите схеми за измами, но с информацията, която разполагат ще станат по-убедителни.

От МВР призовават гражданите да не дават по никакъв повод личните си данни и пари искани по различни поводи  по телефона.

При съмнителни разговори веднага да подадат сигнал на телефон 112. Всички, които имат възрастни родители и роднини да им обяснят за измамните схеми и сценарии и да ги предупредят да не дават по никакъв повод пари, искани по телефон, припомнят още от МВР.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама