България няма да се включи във военна операция срещу „Ислямска държава“

12:25, 19 ное 15 / Политика 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България няма да вземе участие във военна операция срещу „Ислямска държава“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Благоевград, където откри саниран блок, съобщава БНР.

„На фона на сериозните пробиви в сигурността на Европа, България показа, че много добре си охранява границите“, добави министър-председателят.

Повод за този му коментар беше инцидентът с принудителното кацане на самолет на бургаското летище заради сигнал за бомба.

По думите му един фалшив сигнал за взривно устройство е вдигнал толкова бързо българските служби, че те са показали как се работи при подобна ситуация. Според него това е било една добра тренировка за реакция при такъв случай. Борисов не подмина и темата с атентата в Париж и по-точно появилата се информация, че използваните автомати от терористите са българско производство.

„За да се каже, че са наши, те трябва да ни пратят автомата тука, за да го изследват български експерти. Към този момент такова искане и такава информация нямаме. В последните 15-20 години такъв автомат не е изнасян, това мога да го кажа със сигурност“, уточни Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама