Удължават договора на "Карат С", за да не върнат старите "Икарус"-и по улиците на София

12:49, 19 ное 15 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичният общински съвет взе решение да продължи договора на частната транспортна фирма "Карат С".

През пролетта съветът заяви, че няма да преподписва договора с частника, който от осем години обслужва пет автобусни линии в столицата. Идеята тогава беше линиите да минат към "Столичен автотранспорт".

"Удължаването е поради факта, че процедурата за доставката на нова автобуси, които да се движат по тези линии, се обжалва на няколко фази. Във връзка и със съдебната ваканция през лятото на практика към момента "Столичният автотранспорт" няма на разположение автобуси, които да бъдат включени допълнително, с които да се поеме обслужването на тези пет линии", обясни пред София Topnovini.bg зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. То добави, че ако договорът бъде прекратен сега, по тези линии ще трябва да бъдат пуснати старите "Икаруси", които са единствените свободни автобуси, с които общината разполага.

Христов не се ангажира с конкретни срокове, в които новите автобуси ще пристигнат, а намеренията договорът на "Карат С" да бъде прекратен, да се увенчаят с успех. По думите му най-късно в края на декември ще бъдат ясни решенията по обжалванията на процедурата за доставка на автобуси. След това, в срок от шест месеца, те трябва да бъдат доставени.

Групата на БСП в местния парламент скочи срещу решението. След дълги дебати столичните социалисти предложиха да бъде гласуван поне някакъв точен срок, след който ще бъде прекратен договорът на частника, но това не беше одобрено от колегите им.

Линиите, които ще продължат да бъдат обслужвани от транспортната фирма са с номер 30,42,54,84 и 90. В момента по тях се движат 40 автобуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама