Галина Георгиева-Маринова и Ердинч Хасанов са новите зам.-кметове на Разград

12:51, 19 ное 15 / Политика 25 1177 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Галина Георгиева-Маринова и Ердинч Хасанов са новите заместник-кметове на община Разград. Те бяха представени днес на пресконференция от кмета д-р Валентин Василев, с уточнението, че в бъдеще може да има още един или двама заместници.

Д-р Василев каза, че на този етап структурата на общинската администрация се запазва, а новата ще бъде ясна в началото на следващата година.

Досегашният областен управител Галина Георгиева-Маринова поема ресора финансови дейности, инвестиционен отдел и контрол на правното обслужване. Тя е с юридическо образование, има и магистърска степен по финанси. Голяма част от кариерата й е в държавната администрация, с малки изключения в частния сектор.

Ресорът на другия  заместник-кмет Ердинч Хасанов е „Хуманитарни дейности, образование и здравеопазване“. Завършил е Спортна академия, специалност треньор по спортна гимнастика и учител по физкултура, а след това и Стопанската академия в Свищов, специалност „Финансов мениджмънт“. Бил е два мандата кмет на Ясеновец от квотата на СДС, след това се занимава с частен бизнес. Хасанов отбеляза, че не е член на ГЕРБ, а се определи като „човек от народа“. Той подчерта, че ще работи за хората и  за това, да се промени отношението общинските служители към гражданите.

Новият началник на отдел „Контрол по строителството, обществен ред, охрана и транспорт” е Младен Чакъров. Той е на 56 години, магистър по публична администрация от Техническия университет – Варна. Работил е 6 години в системата на БДЖ и 20 години в МВР.

За връзките с обществеността ще отговарят Магдалина Банкова и Деница Дилова-Маркова.

Д-р Василев заяви, че хората от екипа му, които са назначени и които предстои да бъдат представени, съвсем не са с гарантирани места, като по думите му всичко ще зависи от това дали ще издържат на темпото на работа.

Кметът посочи още, че вече се е запознал оперативно с работата на общинската администрация. Той подчерта, че предстоят реформи в местната управа, тъй като по думите му има доста „паразитни” структури, които няма как да продължат да функционират. По думите му в общинската администрация продължават да работят и доста служители на пенсионна възраст, като уточни, че от 126 души щат 42 са в пенсионна възраст. 

Кметът коментира още, че по проекта за обновяване на градската среда са установени някои недостатъци, които предстои да бъдат коригирани от фирмите изпълнителки. В момента главната задача на общинската администрация е подготовката на бюджета. “Подготвя се и инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж”, по която община Разград получи 20 000 000 лева, като до месец май трябва да има и проекта готовност за поне половината от проектите”, добави кметът. Той допълни, че всеки вторник ще бъдат организирани срещи с представители на медиите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама