Задържаха поляка, "пошегувал" се за бомбата в самолета на “Small planet”

13:02, 19 ное 15 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полякът, който съобщи за бомба в самолета на компанията “Small planet”, е задържан. Това стана ясно на съвместния брифинг, който дадоха директорът на Летище Бургас Георги Чипилски, шефът на Областната дирекция на МВР Калоян Калоянов и административният ръководител на Окръжна прокуратура Калина Чапкънова, предаде репортер на Topnovini.bg, който все още е на място.

Калина Чапкънова обясни, че 64-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа и вероятно ще му бъде повдигнато обвинение за тероризъм, но все още не може да се каже по кой член от Наказателния кодекс. Тя потвърди, че полякът е бил в нетрезво състояние. Чапкънова уточни, че не е открито взривно устройство на борда, но огледът продължава и към този момент. Името на мъжа се пази в тайна.

Шефът на местната полиция ст. комисар Калоян Калоянов добави, че служителите на реда са действали изключително адекватно при създалата се ситуация. Голяма помощ и съдействие им е оказал екипажът на самолета, който е успял да организира успешно кацането.

Междувременно стана ясно, че полетът до Лондон на компанията “Wizz Air” ще бъде осъществен навреме в 13:55 часа. Все още обаче не е пристигнал другият самолет на полската компания “Small planet”, който трябва да извози пътниците за Хургада, Египет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама