Министър Красен Кралев откри Младежкия център в Пловдив (снимки)

14:15, 19 ное 15 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри днес официално новия Младежки център на Гребната база в Пловдив. На церемонията присъстваха посланикът на Норвегия Н.Пр. Гюру Катарина Викьор, Иван Модев от Министерството на образованието и науката, областният управител на Пловдив Здравко Димитров, кметът Иван Тотев, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, зам.-кметът по спорт и социални дейности Георги Титюков, представители на партньорски организации по проекта, районни кметове, общински съветници, много граждани.

"Днес открихме спортна зала в Дупница, басейн в Благоевград и оттам веднага пристигам тук, защото наистина този център е уникален", заяви в краткото си приветствено слово министър Кралев, извинявайки се за това, че закъсня за церемонията. Той припомни, че в обекта са инвестирани над 3 млн. лв., за да може младежите от Пловдив, без оглед на етнос и социален статут, да се чувстват пълноценни граждани, и най-вече да се помогне на младите хора в риск да намерят правилния път и успешна професионална реализация.

Припомняме, че Младежкият център бе изграден с финансиране от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. Общата му стойност е малко над 2.9 млн. лв. Модерната сграда разполага със зали за обучение, конферентни зали, библиотека, интернет зала, зона за хранене, 17 стаи с 41 места за настаняване, 6 съблекални за обслужване на спортната зона, с която Община Пловдив надгради проекта.

С три футболни и две баскетболни игрища, тенис корт, писта за бягане, тенис маси, фитнес на открито разполага спортната зона към Младежкия център, в която Община Пловдив вложи близо 1.8 млн. лв. Изградена е и голяма детска площадка за най-малките пловдивчани.

Пловдив е един от четирите града, които бяха одобрени за финансиране на такива обекти. Останалите младежки центрове, изградени с пари по т.нар. Норвежка програма, са в Добрич, Враца и Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама