Възрастни варненци дадоха над 20 бона на алоизмамници

14:24, 19 ное 15 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима възрастни варненци са дали над 20 000 лева на алоизмамници, съобщиха от пресцентъра на полицията. Случките са се разиграли в сряда, 18 ноември.

76-годишна жена е била въведена в заблуждение от неизвестно лице, което се е представило за полицейски служител. Мъжът й е обяснил, че с цел задържане на група измамници, работещи съвместно с банкови служители, е необходимо жената да му предаде определена сума пари. Жената поставя сумата от 8250 лв. в торба и я хвърля през терасата на дома си на непознат. 

Същия ден в полицията се е оплакала и 85-годишна варненка. Тя съобщила,  че на домашния й телефон е позвънило неизвестно лице, което се е представило за лекар. Мнимият доктор казал, че внучката на жената се нуждае от спешна операция, за която е необходимо да се заплати определена сума пари. Варненката предава сумата от 12 900 лв. на непознат мъж пред дома си. 

Сигнал за телефонна измама е подал и 84-годишен варненец. Той разказал на органите на реда, че на домашния му телефон е позвънило непознато лице, представило се е за лекар и го е въвело в заблуждение. Мнимият доктор му обяснил, че роднина на варненеца се нуждае от спешна операция, за която е необходимо да се заплати определена сума пари. 

Възрастният мъж се е вързал на номера и поставил сумата от 4600 лв. в торба и я хвърля през терасата на дома си на непознат. По трите случая са образувани  досъдебни производства. Материалите са докладвани на дежурни прокурори от Районна прокуратура – Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама