Освобождават хванатите с подкуп служители на ДАИ Хасково

14:33, 19 ное 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служителите на ДАИ Хасково, които бяха арестувани снощи при акция на ДАНС няма да бъдат задържани под стража. Прокуратурата няма да внесе искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, твърдят наши източници. Става дума за операцията, която Topnovini.bg следи от снощи вечерта.

В района на Харманли бяха задържани 4-ма служители на ДАИ Хасково, двама са от областния град, а другите двама от Свиленград. Според наши източници уличените в престъплението са – Даниел Христов, Вихър Василев, Константин Въжарски и Димитър Михайлов.

По думите на наблюдаващия делото прокурор Павел Жеков до края на работния ден ще им бъде повдигнато обвинение.

По време на операцията са били намерени около 300 евро. Както вече съобщихме, те са искали по 20 евро от турски тираджии. Парите са били намерени в кутия за цигари и кашон, оставени до служебния автомобил.

Разработката на ДАНС е от няколко месеца. Реализацията е била планувана да стане още през лятото. На пресконференция дадена от окръжния обвинител обаче не стана ясно, какво е наложило отлаганета но акцията. На брифинга, разследващите отказаха да извадят подробности, защото делото било много в началото.

Стана ясно обаче, че не са хванати с белязани пари.

Вчера пред съдия са били разпитани 10 свидетели, каза окръжният обвинител Иван Стоянов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама