Потвърдиха присъдата на Цветан Пъков, прегазил 6-годишния Петьо от Панагюрище

14:56, 19 ное 15 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Цветан Пъков, прегазил 6-годишния Петьо Гевечанов от Панагюрище. За смъртта на детето Пъков получи четири години затвор от Пазарджишкия окръжен съд, както и бе лишен от правото да шофира за срок от седем години.

Мъжът бе признат за виновен в това, че на 14 април тази година е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на момченцето.

"Подсъдимият управлявал автомобила са "Ауди Q7" в Панагюрище, предприемайки маневра за изпреварване на движещия се пред него автомобил, той ускорил скоростта, движейки се с 78 километра в час", разкриват материалите по делото. "По същото време 6-годишният Петьо Гевечанов започнал да пресича с велосипеда си пътното платно. Когато стигнал до средата, последвал удар между него и автомобила, при което детето попаднало под бронята на "Ауди"-то, който го влачил още 40 метра, докато не изпаднало на пътното платно."

Присъдата е изменена единствено в частта относно веществените доказателства, разказаха пловдивските магистрати. Постановено е вещите, иззети в деня на инцидента, да бъдат върнати на родителите.

Делото е разгледано на първата инстанция по реда на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинителния акт и наложеното наказание се редуцира. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред ВКС.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама