Стартира кампания срещу насилието над деца

14:58, 19 ное 15 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската организация на Жени ГЕРБ – Сливен стартира кампания срещу насилието над деца. Инициативата е по повод Световния ден за борба с насилието над деца – 19 ноември. Кампанията ще продължи до януари 2016 г.

„Целта на акцията е да се подобри информираността на родители, учители и близки на деца, жертви на насилие, като така се намали насилието над тях. В рамките на кампанията, която започва на 19 ноември, ще се проведат публични обсъждания и информационни кампании в малките населени места, където има детски градини и училища“, каза областният председател на ЖГЕРБ-Сливен Милена Чолакова.

Предвижда се изработване на материали чрез които да се повиши информираността на родители, учители и деца. Инициативата има за цел да се изведат всички психологични признаци, според вида на преживяното, за разпознаване на деца - обект на насилие, както и симптомите на физическо и сексуално насилие. Ще се търсят начини за адекватно реагиране срещу всички форми на насилие над дете - пренебрегване в семейството, жертва на злоупотреба, насилие, експлоатация или друго нехуманно и унизително отношение в семейството и в училище. „Очакванията ни са за повишаване информираността на децата, техните родители и близки, за да знаят как да търсят правата си, къде могат да получат закрила и помощ. Ще посочим и институциите, които трябва да се сезират при случаи на насилие“, допълни Милена Чолакова.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама