Проектът на здравна карта на област Шумен ще бъде представен в МЗ

15:15, 19 ное 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проектът на здравна карта на област Шумен бе представен и одобрен днес на второто заседание на комисията за изработване на документа, назначена със заповед на министъра на здравеопазването под ръководството на областния управител Донка Иванова.

Документът е изготвен по методика на Министерството на здравеопазването (МЗ) след оценка на потребностите от спешна, първична и специализирана извънболнична и болнична помощ и съответствието на лечебните заведения.

Областната здравна карта е базирана на анализ на състоянието на системата на здравеопазването в региона и особеностите на здравно-демографската характеристика.

„В хода на подготовката на Областната здравна карта проведохме поредица от работни среща с експерти от сектора с участието на съсловните организации за намирането на оптималните решения в посока осигуряване на достъп на населението до медицинско обслужване и качествени здравни грижи“, каза областният управител Донка Иванова и благодари на членовете на комисията за активната и задълбочена работа.

Проектът на областната здравна карта ще бъде представен в Министерството на здравеопазването до 23 ноември.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама