Савина Петкова: Притеснително е, че в ОбС няма архитекти и строителни инженери

16:12, 19 ное 15 / Политика 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Притеснява ме фактът, че в Общинския съвет няма нито един колега, който да е архитект, много малко са юристите, няма и строителни инженери. А много често предложенията, които се внасят, са именно с такава градоустройствена тематика." Това сподели днес председателят на Общинския съвет в Пловдив Савина Петкова след първата редовна сесия.

Шефката на местния парламент обаче изрази надежда, че с по-упорита работа заедно с общинската администрация и с малко помощ от външни консултанти съветниците ще успеят да се справят.

"Новият правилник на Общинския съвет в Пловдив се работи в момента. На първо четене не мисля, че ще има съществени промени. Поне моето виждане е такова, че трябва да поработим с него, за да видим къде се нуждае от промени и къде не", каза още Петкова. Тя припомни, че правилникът е нормативен акт и следва да бъде подложен на обществено обсъждане, т.е. най-малко 14 дни да бъде на сайта на Община Пловдив. Това означава, че той няма как да бъде приет на следващата общинска сесия, която е насрочена за 26 ноември.

Председателят на новия Общински съвет каза още, че се надява съветниците да работят усърдно в комисиите. "За мен истинският дебат и истинската конструктивна работа, дори и когато хората не са съгласни едни с други, следва да става в комисиите", категорична бе Петкова. По думите й е крайно неприемливо и изключително популистично в зала "да критикуваш и да предлагаш промени и отлагане на предложения, без да си стъпил на комисия".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама