Продължава обновяването на електроснабдителните съоръжения в Русе

16:22, 19 ное 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи от Русе продължават да обновяват електрически съоръжения на територията града и областта. Подмяната има за цел да бъде поето нарастващото потребление като се монтират съоръжения, които са по-устойчиви на механични и атмосферни влияния, съобщават от електроразпределителното дружество.

Електромонтьори са подменили 10-киловолтов кабел между два трафопоста в кварталите „Здравец - Север 1“ и „Цветница“, като старият маслен кабел е бил подменен с нов от съвременен тип. По този начин се осигурява надеждно захранване на още 10 трафопоста в района с голям брой стопански и битови клиенти.

На площад "Свобода", в близост до сградата на Театъра, е монтирана нова разпределителна касета и подмениха кабелни линии ниско напрежение. Новата касета е пластмасова, с възможност за селективно изключване на обекти. Това позволява непредвидени аварии в района да се локализират по-бързо и при отстраняването им да се спира електричеството на по-малък брой потребители.

С направените реконструкции и ремонти се повишава надеждността и качеството на доставяната електроенергия, коментират специалисти. ЕНЕРГО-ПРО продължава да инвестира в развитие и обновяване на електрическата мрежа, за да гарантира стабилност на електрозахранването в района, уверяват от дружеството. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама