Бургазлийчета станаха най-добрите „посланици на езерата”

16:27, 19 ное 15 / Любопитно 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учениците от бургаската математическа гимназия "Акад.Н.Обрешков" и от ОУ "Хр.Ботев" - кв. Долно Езерово станаха най-добрите „посланици на езерата”. Това стана ясно днес, когато се проведе финалният кръг на олимпиадата по орнитология в Природозащитен център „Пода”. В този кръг бяха класирани 40-те най-добре представили се ученика от 9 учебни заведения в Бургас, Созопол, Царево и Ахтопол. Децата от 5 до 7 клас се състезаваха в 3 етапа - тест, разпознаване на птици от снимки и наблюдения на птици на терен от терасите на центъра.

Победител в олимпиадата стана седмокласникът Петко Живков от ПМГ "Акад.Н.Обрешков" , който взе голямата награда бинокъл „Никон”. Отлично се представиха още Велизар Златков и  Александра Попова от ПМГ, както и Вълимир Стоев и Елена Димитрова от ОУ "Хр.Ботев".

Новите „посланици на езерата” ще помогнат информацията за застрашените видове птици и за основните заплахи, които ги дебнат по нашите езера, да достигнат до семействата им, а чрез тях и до колкото може повече граждани на Бургас.

Чудесното време и приятната атмосфера в центъра "Пода" допринесоха за доброто настроение на всички участници и техните преподаватели. Организаторите бяха осигурили и огромна торта за младите посланици на езерата, както и многобройни награди за всички - тениски с дизайна, спечелил конкурса по проекта, екологичен календар за 2016, плакати от БДЗП, Пътеводител-че за лагуната Атанасовско езеро от проект „Солта на живота“ на БФБ.

Всички дейности са осъществени в рамките на проект "Посланици на езерата" на ОУ "Хр.Ботев" кв.Долно Езерово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама