Областният управител Детелина Николова на заседание на Регионалния съвет за развитие

16:36, 19 ное 15 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител Детелина Николова участва днес и утре в редовно съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ и на Регионалния координационен комитет /РКК/ към Регионалния съвет за развитие в Североизточен район /СИР/, което се провежда в Търговище.

Един от акцентите в дневния ред, е провеждането на държавната политика за подобряване на екологичните условия на територията на Североизточен район /СИР/ и основните цели и приоритети на Оперативна програма «Околна среда» за периода 2014-2020 г. Представителят на Управляващия орган на Програмата ще запознае присъстващите с предвидените мерки за въздействие на територията на Североизточен район.

На членовете на Съвета ще бъдат представени три значими проекта, реализирани в рамките на Оперативна програма «Околна среда» за периода 2007-2013 година, сред които е «Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Добрич», с бенефициент община град Добрич и партньори - СНЦ "Управление на отпадъците - регион Добрич" на общините Добричка, Тервел, Каварна, Балчик, Шабла, Генерал Тошево, Крушари и Никола Козлево.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама