Войчех Майевски е полският гражданин, предизвикал паниката на Летище Бургас

16:58, 19 ное 15 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Войчех Майевски е името на поляка, който днес сутринта подаде фалшив сигнал за бомба в самолета на компанията “Small planet” и предизвика небивала паника на бургаското летище. Това съобщи на брифинг преди броени минути апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. 67-годишният турист е задържан за срок от 72 часа, след което срещу него ще бъде повдигнато обвинение по чл. 341 А, ал. 2, буква "б" от Наказателния кодекс. Той предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Петров уточни, че полският гражданин ще бъде съден за деянието си в България, тъй като въпреки че престъплението е извършено във въздуха и в самолет, който е на чужда държава, е засегнал интересите на страната ни.

Майевски е съобщил за поставеното взривно устройство в самолета на един от стюардите, като по-късно казал, че се шегува. Мъжът е бил пиян, въпреки това екипажът на самолета е предприел незабавни мерки по свалянето на летателната машина.

До този момент всички направени проверки от спецченгетата са установили, че на борда на самолета няма взривно устройство. Продължават разпитите на свидетели и екипажа. Взети са и натривки от ръцете на поляка, които трябва да установят дали той е боравил с някакъв тип взрив в близките няколко дни. "Шегаджията" е бил подложен и на кръвен тест.

Очаква се на Войчех да бъде повдигнато обвинение, след като изтече срока му за задържане.

Пътническият самолет бе приземен принудително на летището в Бургас рано тази сутрин заради бомбена заплаха. Той е изпълнявал полет от Варшава до египетския курорт Хургада. Машината "Еърбъс А 320" е на полската компания "Small planet". На борда му е имало 161 пътници, от които две бебета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама