Стартира информационна кампания за либерализацията на електроенергийния пазар

17:10, 19 ное 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на енергетиката, съвместно с Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), БЕХ, Българската независима енергийна борса, ЕСО и електроразпределителните дружества стартират информационна кампания, посветена на предстоящата пълна либерализация на електроенергийния пазар в страната, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация във Велико Търново.

Целта е потребителите да получат отговори на своите въпроси относно преминаването към свободен пазар на електроенергията, което предстои да се случи поетапно от началото на следващата година.

Два екипа, водени от заместник-министрите Николай Николов и Жечо Станков ще проведат поредица от срещи в областните центрове в страната, за да информират за предстоящите промени на електроенергийния пазар. Срещата във Велико Търново ще се състои на 20 ноември от 15.30 часа в зала 500 на Областна администрация - Велико Търново.

В дискусията могат да да участват потребители на средно и ниско напрежение – това са битовите абонати, общинските администрации, болниците, училищата, читалищата и малките фирми. От 1-ви януари 2016 г. за тях също се създава възможност да излязат на свободния пазар на електроенергия, каквато вече съществува за т.нар. потребители на високо напрежение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама