Децата на Поморие с апел към водачите: Шофирайте безопасно

17:26, 19 ное 15 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес приключи кампанията, провела се по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. „Не на войната по пътищата“ казаха ученици от 3 учебни заведения на територията на общината - ОУ „Христо Ботев” гр. Ахелой, ОУ „Христо Ботев” гр. Поморие и СОУ „Иван Вазов” гр.Поморие.

В двора на ОУ „Христо Ботев” гр. Поморие бе организирано състезание с велосипеди за учениците от седми клас, а второкласниците правиха тематични рисунки на асфалт. Бяха проведени и родителски срещи в присъствието на лектори от РУП – Поморие, както и разяснителни беседи с представители на  „Сдружение SOS-ПТП“ – Бургас.

С помощта на опитните служители от отдел „Пътна полиция”, четвъртокласниците от СОУ „Иван Вазов” стопираха автомобили на пешеходната пътека пред училище. Те предоставиха на всеки шофьор брошури с ценна информация за движението по пътищата и с пожелания за безопасно пътуване.

Инициативата  предизвика вълнение и радост сред всички ученици. Тя бе посрещната изключително радушно и от водачите на пътя, които спираха и внимателно изслушваха указанията на малчуганите.

„Чувствай се отговорен за другите” и „Грижи се за по-уязвимите на пътя” са само част от разпространените мъдри послания.

Всички мероприятия се проведоха със съдействието на Община Поморие, Районно управление Полиция - Поморие и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама