Пуснаха под гаранция обвиняем в крупна измама на 80-годишна баба от Първомай

18:11, 19 ное 15 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
4000 лева парична гаранция определи Окръжният съд в Пловдив за Борислав Димитров, един от обвиняемите за крупна измама на 80-годишна жена от Първомай.

Припомняме, че на 8 септември телефонен измамник успя да измъкне 268 хил. евро и 18 хил. долара от потърпевшата. Ден по-късно от Областната дирекция на МВР дадоха специална пресконференция, на която разказаха подробности за случая и обявиха, че са задържани извършителят и негов съучастник, на който е трябвало да бъде предадена част от парите.

Възрастната жена получила обаждането на измамника по домашния си телефон. Непознат мъж й съобщил, че внук й се нуждае от пари за спешна операция след тежка катастрофа и поискал 30 хил. лева. Бабата казала, че разполага само с 500 лева, но в дома й има метална каса с пари. След като дошъл на адреса, мъжът се опитал да отвори касата, за което бабата активно му съдействала, като даже му дала ъглошлайф. Машината обаче не проработила и апашът отишъл до близкия магазин да купи нов шлайф. След това възрастната жена дори му дала торба, в която да прибере парите. От касата извършителят на измамата измъкнал 268 хил. евро и 18 хил. долара.

По-късно Районната прокуратура в Първомай привлече като обвиняеми по случая 34-годишния Албенко Методиев от Елин Пелин и 24-годишния Борислав Димитров от Горна Оряховица.

В съдебната зала днес обаче стана ясно, Борислав Димитров се свързва с престъплението единствено въз основа на твърденията на полицаи, съобщава "24 часа". Освен това няма други доказателства, че Димитров е бил в схемата, посочи съдебният състав в мотивите си за промяна на мярката за неотклонение на обвиняемия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама