Атанас Чобанов скептичен за помощта на „Анонимните“ в борбата с „Ислямска държава“

18:22, 19 ное 15 / Политика 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният редактор на сайта за разследващата журналистика „Биволъ“ Атанас Чобанов изрази скептицизъм за обявената от „Анонимните“ война на „Ислямска държава“. Пред София Topnovini.bg той заяви, че до сега не е видял нищо конкретно като действия от тяхна страна и именно заради това не очаква сериозна помощ в борбата с тероризма.

„Ако разкриват туитър акаунти, с които се разпространява пропагандата, ако извършват хакерски акции срещу сайтове на „Ислямска държава“, чрез които се разпространява информацията, ако те могат да го направят, определено ще е полезно за ограничаването на тази идеология“, заяви Чобанов.

Журналистът добави, че в момента се води информационна война и всеки, който иска да помогне е добре дошъл. Това обаче не трябвало „да изключва аналитичната работа на службите, за които данъкоплатците дават пари“.

„Те имат много по-големи оперативни възможности, включително достъп до сървъри, проследяване на телефони и т.н. Възможностите им са несравнимо по-големи от колкото на хакери, които работят на тъмно и с подръчни средства“ уточни Чобанов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама