Съдът отхвърли жалбата на кандидата за кмет на Мадара Христина Димитрова

19:02, 19 ное 15 25 605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд в Шумен отхвърли искането на Христина Димитрова – кандидат за кмет на село Мадара от Реформаторския блок, за повторно преброяване на бюлетините от втория тур на местните избори. Така съдът потвърди решението на Общинската избирателна комисия, която определи Кирил Кирилов от АБВ за победител във втория тур на кметските избори.

Решението може да бъде обжалвано в седемдневен срок пред Върховния административен съд на Република България.

В жалбата си към съда Димитрова твърди, че резултатите отразени в протоколите от изборните секции не са верни заради допуснати груби нарушения при преброяването на бюлетините и отчитането на действителните и недействителни гласове.

Проверката на протоколите обаче не е показала съществени нарушения. Съдът не е взел под внимание и представените от жалбоподателката чернова на протокол от една от СИК в село Мадара. Съдът отхвърля като неоснователни и останалите възражения на Димитрова относно отчитането на бюлетините от вота.

В допълнение съдът посочва, че в случая не са допуснати съществени нарушения при провеждането на изборния процес в село Мадара, които да водят до изборен резултат, различен от обявения и отхвърля жалбата на Христина Димитрова като неоснователна и потвърждава решението на ОИК-Шумен.

Topnovini.bg припомня, че Христина Димитрова изгуби балотажа за кмет на село Мадара с 24 гласа от опонента си Кирил Кирилов от АБВ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама