Близо 4 часа и със заглушени телефони министри и шефове на служби нищиха националната ни сигурност

19:07, 19 ное 15 / Политика 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 4 часа едни от най-важните хора в държавата обсъждаха националната сигурност на България на закрито заседание в сградата на някогашния Партиен дом. На срещата присъстваха министрите на отбраната, вътрешните и външните работи - Николай Ненчев, Румяна Бъчварова и Даниел Митов.

Самото заседание бе на три парламентарни комисии - вътрешната, външната и тази за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства. Участие взеха и началниците на Националната разузнавателна служба, Националната служба "Охрана", Държавната агенция "Национална сигурност", а мрежата на телефонните оператори в близост до залата бе заглушена. 

Всички представители на властта, освен военния министър Ненчев, не пожелаха да спрат пред журналисти и да споделят какви теми са били разисквани, както и какви решения са били взети на закритото заседание. Николай Ненчев пък заяви за втори път днес, че няма да участваме в сухопътни операции срещу "Ислямска държава", тъй като към нас не е отправено подобно искане по никакъв повод. 

„Сутринта ме попитахте дали на теория това е възможно. На този въпрос вероятно всеки би отговорил, че да, при положение, че има решение на ООН", обяви той и допълни, че решението е от компетенциите на Народното събрание. 

Той подчерта, че никога по никакъв повод този въпрос не е обсъждан.

„Към мен не е постъпило подобно искане. Учудих се на заглавията, които някои от вас са писали и което е твърде обезпокоително", добави Ненчев във връзка с противоречиви публикации в медиите днес от негови изказвания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама