И РИМ-Плевен излизат на протест

19:16, 19 ное 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служителите на Регионалния исторически музей в Плевен декларираха, че се включват в общонационалния протест на работещите в музеите и галериите. Протестът ще се проведе на 24 ноември т. г., организиран от синдикалните структури на КНСБ и КТ "Подкрепа" под мотото "Ден на недоволството".

Подготвена е декларация до премиера Б. Борисов, председателя на Парламента Ц. Цачева, в която недоволните изразяват своите искания:

Да бъде увеличен бюджетът на политиката в областта на опазване на движимото и недвижимото културно наследство, за да може да се осъществи реформата в музейния сектор и да започне реалното изпълнение на заложените приоритети, свързани с културните ценности в програмата на правителството! Да бъде увеличен и уеднаквен Единният разходен стандарт на 103-те музея и галерии с регионален характер! Да бъдат заложени средства за въвеждане на допълващ стандарт за управляваните открити площи и брой сгради! Да бъде увеличена средната работна заплата в сектора, минимум с 50%, за да достигне равнището на средната работна заплата в България!

Призоваваме българската общественост да ни подкрепи за да опазим културното наследство на България за бъдещите поколения!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама