Плевенчани регистрираха касови бележки за 42 бона в Лотарията на НАП

19:41, 19 ное 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
3 500 касови бележки на обща стойност 42 682 лева регистрираха жителите на област Плевен в стартиралата преди три дни Лотария на НАП. За активността на плевенчани информира експертът в местния офис на данъчните Веселка Костадинова.

Лотарията с касовите бележки за броени дни се превърна в българския интернет хит. В национален мащаб, до момента официалния сайт на играта kasovbon.bg е посетен от почти 300 000 потребители, които са заявили повече от 100 000 касови бележки за 1. 6 милиона лева. Телефоните на НАП също прегряха от обаждания на желаещи да спечелят някоя от наградите.

От приходната агенция припомнят, че единственото условие за участие е хората да изискват касовите си бележки от търговците, след което да ги регистрират чрез потребителския си профил в сайта. Колкото повече бележки регистрирате, толкова по - големи са шансовете да бъде спечелена една от 65-те награди.

Голямата награда лек автомобил с всички екстри ще бъде изтеглена по Коледа догодина, а дотогава всяка седмица след 20 декември данъчните ще дават смартфон, а всеки месец – 40 инчов смарт 3Д телевизор. Да участва в лотарията може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта kasovbon.bg и регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност, допълват от НАП.

Данъчните обаче предупреждават, че всеки регистриран фискален бон трябва да се съхранява до края на играта на хартиено или сканирано копие, защото наградите се връчват само срещу представянето им - задължително условие за получаване на награда.

До седмица ще е достъпно и мобилно приложение за устройства с операционна система IOS, както и възможност за хората без достъп до интернет да регистрират бележки денонощно на телефона на НАП 0700 18 700.

„Изглежда лотарията стана хит в интернет. Освен това виждаме много по-активно поведение у хората да поискат касовата си бележка. Фискалният бон е не само път към късмета, но и единственият начин да търсим правата си като потребители, ако сме купили некачествена стока или услуга“, каза говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама