Българо-румънската земеделска работна група заседава в Гюргево

21:35, 19 ное 15 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заседание на Съвместната българо-румънска земеделска работна група се проведе днес в Окръжен съвет – Гюргево, съобщиха от областната управа в Русе.

От българска страна в срещата участваха заместник-областният управител Станимир Станчев, изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус” Лили Ганчева, директорът на Областна дирекция „Земеделие” Борислава Братоева, представители на Областна дирекция по безопасност на храните и на Националната служба за съвети в земеделието. Участие взеха още зеленчукопроизводители от Русенска област.

Специално поканени на заседанието бяха новоизбраните кметове на общините в Област Русе, които получиха поздравления и пожелания за успешен мандат.

Лили Ганчева представи дейността на Еврорегион Данубиус по отношение на побратимяването на общините, с цел създаване на екипи за съвместни проекти. Тя запозна кметовете с внесените по програма ИНТЕРРЕГ – V-A проекти през 2015 г, като подчерта изключителното им значение за развитието на общините в областта на инфраструктурата, сигурността и туризма.

Трансграничните отношения между Окръг Гюргево и Област Русе, изградени на базата на добрия опит за привличане на европейски средства, ще допринесат за реализирането на повече успешни проекти, каза от своя страна Думитру Гаврила.

Петра Окишор – директор на Окръжна Дирекция „Земеделие”, представи обобщени резултати за постиженията в областта на земеделието в Окръг Гюргево. Тя подчерта, че четирима от фермерите в Гюргево са се класирали на 19-то място в топ 100 на националния конкурс „Фермер на годината“ в северната ни съседка.

В края на срещата Окръжна дирекция „Земеделие“ в Гюргево подари картина на Станимир Станчев.

Следващото заседание на Работната група ще се проведе в Русе през декември 2015 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама