Изработиха проект на Областната здравна карта

14:31, 20 ное 15 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес в Областна администрация Велико Търново се проведе третото заседание на комисията за изработване и приемане на областна здравна карта на Област Велико Търново, отразяваща потребностите на населението от достъпна извънболнична и болнична медицинска помощ.

Срещата беше водена от областния управител проф. Пенчо Пенчев. На нея присъстваха и зам-областните управители доц. Любомира Попова и Николай Петров. Д-р Евгения Недева - директор на РЗИ - Велико Търново представи модел-проект на областната здравна карта.

В него бяха отразени всички направени предложения от членовете на комисията за изменения и допълнения, съобразени с потребностите от здравни грижи в областта. Представителите на РЗИ, РЗОК, болниците в областта, районните колегии на – БЛС, БЗС, БАПЗГ, общинските администрации и Организацията за защита правата на пациентите, се обединиха около предложенията направени в предходните заседания и в хода на днешното.

След дебатите, продължили повече от два часа, се стигна до оформяне на краен вариант на проект на областна здравна карта. Той бе приет с мнозинство и ще бъде изпратен за одобрение от Министерството на здравеопазването в срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама