"Дунав" с втора победа във Висшата волейболна лига

08:24, 22 ное 15 / Спорт 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на "Дунав" записа втора поредна победа във Висшата волейболна лига. В среща от четвъртия кръг на първенството във втория ешелон при мъжете русенският тим се наложи с 3:1 гейма над "Ботев" Луковит. Домакините започнаха двубоя със самочувствие. Те взеха аванс от 3 точки още на първото техническо прекъсване в първия гейм.

Русенските волейболисти доминираха в играта и успяха да наложат своя стил. Те не допуснаха спад в представянето си до края на частта и я спечелиха убедително с 25:17. Вторият гейм беше равностоен само до първото техническо прекъсване. След това съставът на "Дунав" направи серия от пет поредни точки, което беше и решаващо за крайния изход на частта.

На второто техническо прекъсване домакините вече водеха с 16:10 и нямаха проблеми да спечелят много убедително и втория гейм. Те го затвориха при 25:16. В третата част гостите подобриха представянето си, като в същото време русенските волейболисти допуснаха грешки и спад в играта си. "Ботев" поведе с 4 точки на първото техническо прекъсване и до края на гейма увеличаваше преднината си в резултата, за да стигне до успеха в него с 25:15.

Най- равностойна и оспорвана беше четвъртата част. Две точки аванс за гостите от Луковит на първото техническо прекъсване. В следващите минути обаче домакините играха по- точно и ефективно и стигнаха до обрат в резултата- 16:14 за "Дунав" на второто техническо прекъсване. В края на гейма домакините спечелиха ключови разигравания и след 25:22 стигнаха до победата в срещата с 3:1.

В другите двубои от четвъртия кръг на шампионата във Висшата лига: "Славия"- "Град" 3:1, "Звездец"- "Черно море" 1:3, "Локомотив"- "Виктория Волей" 0:3 и "Академик"- "Изгрев" 3:0 гейма. След седмица отборът на "Дунав" гостува на "Виктория Волей" в Пловдив. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама