Сливналия с осмо място в групата на Световното по щанги

09:52, 22 ное 15 / Спорт 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петър Ангелов се класира на осма позиция в група D на Световното първенство по вдигане на тежести в Хюстън(САЩ). Сливналията събра двубой 245 кг, който му стегна за осмото място в групата. Ангелов стартира с неуспех на 110 кг, после се справи с тази тежест и завърши изхвърлянето с безуспешен опит на 113. В изтласкването той премина без проблеми през 130, после 135 и неуспя на 140 кг. За мястото си в крайното класиране, Петър ще трябва да изчака състезанията в останалите групи.

Двама български щангисти излязоха на подиума още в първото изпитание на Световното в Хюстън(САЩ), тъй като група D на кат. 62 кг бе насрочена за изпитание № 1 в официалната програма, съобщават от БФВТ.

В изпитанието Стилян Гроздев направи три неуспешни опита на 110 изхвърляни и така отпадна от двубоя. В изтласкването българина успя и в трите си излизания на подиума -  130, 135 и 137 кг.

Следващата категория с наше участие е 77 кг. В група D във вторник от 16.30 ч. българско време ще излезе младежкият олимпийски шампион Божидар Андреев, спечелил злато на игрите в Нанджин2015. Другият ни представител е също сливналия - Александър Димитров, който е в група C, насрочена за сряда рано сутринта от 3.25 ч. българско време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама