Пътници от два самолета блокирани с часове на летището в Пловдив

09:55, 22 ное 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 300 пътници останаха блокирани с часове на летище "Пловдив" тази нощ, защото нямаше достатъчно персонал, който да ги обслужи.

До ситуацията се стигна, след като два полета, пристигащи от Дубай и Валенсия, бяха пренасочени от София към Пловдив заради силния вятър в столицата, съобщи Нова тв.

Самолетите пристигнали и кацнали безаварийно на пловдивския аеропорт малко след 1,30 ч. през нощта. Оказало се обаче, че пасажерите не могат да слязат, тъй като нямало служители, които да покриват нощната смяна. Повече от час дори не се намерил човек, който да докара стълбичките до самолетите.

Наложило се да бъде викан по спешност персонал. Едва около 3 ч. пътниците, сред които имало и много малки деца, успели да слязат. След това обаче им се наложило да чакат още няколко часа, докато пристигне транспорт, който да ги откара до София.

Припомняме, че през последните месеци на летище "Пловдив" бяха извършени няколко поредни съкращения на служители с цел оптимизация.

Аеропортът премина от денонощен режим на работа към график от 6 до 22 часа, като нощем персонал се вика при заявка или спешна ситуация.

Само преди няколко дни от синдикатите в дружеството увериха, че промените няма да затруднят работата на летището.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама