Сводниците от клана Беркови набирали неграмотни момичета за секс робини

10:03, 22 ное 15 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С обещания за солидна печалба от проституция, сводниците от клана Беркови набирали малограмотни момичета за секс – услуги в Германия, които впоследствие превръщали в робини. Това става ясно от материалите по делото срещу съпрузите Божидар и Райна Б., и тяхната дъщеря Марина, образувано в Апелативен съд – Велико Търново по протест на Окръжната прокуратура - Плевен.

Според изложените факти, Божидар, Райна и Марина започнали да пътуват редовно до Германия през 2006-а година, като се установили в град Бремен. Отначало започнали да се занимават с „куфарна търговия“ - известна още като „директен маркетинг“ търговска дейност.

На по-късен етап тримата подсъдими решили да стартират нов гешефт с трафик на хора към Германия, за да печелят повече пари. За целта търсели малограмотни български момичета, предимно от ромски произход (общо 8 на брой). Жертвите набирали с обещания, че от секс – услуги ще изкарват „добри пари“, достатъчни да си осигурят собствен дом. След пристигането им в Бремен обаче,

момичетата били подлагани на брутална сексуална експлоатация

Божидар, Райна и Марина прибирали ежедневно всички печалби от проституцията на работещите за тях жени, за да употребяват приходите за свои нужди.

От Апелативния съд в старата столица припомнят, че на свое заседание Окръжен съд – Плевен призна за виновни Божидар Д. Б., Райна Г. Б. и Марина Б. Б. в това, че през периода от 01.01.2007 г. до края на м.12.2011г., в град Плевен, Република България и гр. Бремен, Германия, след като се сговорили предварително държали и използвали повече от два пъти парични средства на обща стойност около 80 000 лева. Обвиняемите получиха присъди от по 7 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор, както и глоби от по 100 000 лева. Първоинстанционният съд е постановил да се отнеме в полза на държавата от подсъдимите предмета на престъплението - сумата в размер на 79 072,99 лв. представляваща приложените по делото веществени доказателства във вид на пари и златни накити.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама