Възпитаници на ПГ по туризъм черпиха опит в Института за кулинарни изкуства във Варна

12:19, 22 ное 15 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преподаватели и възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” във Велико Търново посетиха Института за кулинарни изкуства (ИКИ) към Висшето училище по мениджмънт във Варна.

Те имаха възможност да разгледат обновената сграда на Института, специално оборудваната лабораторията за молекулиярна кухня и анализ на сетивата, която е уникална по рода си за тази част на Европа.

Изключителен интерес предизвика демонстрацията на шеф Крис Жишк, програмен директор на специалност „Гастрономия и кулинарни изкуства”. Учениците се запознаха с най-новите тенденции в областта на кулинарните изкуства и наблюдаваха съвременните техники при  приготвянето на различни ястия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама