Триметров Дядо Мраз с шейна и елени ще радва русенци на площада

12:43, 22 ное 15 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вече започна разполагането на украсата за предстоящите коледни и новогодишни празници в Русе, съобщиха от пресцентъра на местната власт. Общинското предприятие (ОП) „Русе арт“ възстанови и ремонтира 66 коледни елементи. Закупени са 30 нови светещи камбанки, елхички и полусфери. С тях ще се допълни и завърши ансамбъла от съществуващите елементи по цялата улица „Александровска“, както и на площад „Батенберг“.

Акцент тази година ще бъде новоизграденият Коледен кът 2015. Той ще включва триметров Дядо Мраз с шейна и две еленчета. Коледните фигури ще бъдат разположени около 13-метровата елха пред фасадата на Община Русе.

Децата тази година ще имат прекрасна възможност да пускат своите писма с желания в специално изградената пощенска кутия на Дядо Мраз.

В центъра на града ще грейнат общо три елхи – 13-метровата пред общината; естествената 13-метрова елха пред Доходното здание и 6-метрова изкуствена елха на площад „Хан Кубрат“.

Общият брой на монтираните коледни елементи в целия град е 270.

За Коледния базар, организиран от Община Русе, ще бъдат монтирани 32 павилиони по ул. „Александровска“, в отсечката от Централните хали до улица „Мостова“.

По традиция светлините на елхата ще бъдат запалени през първата седмица на месец декември. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама