ОИЦ-Русе приключи кампанията „Заедно за съпричастността“

13:25, 22 ное 15 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключиха информационните срещи на Областния информационен център- Русе от националната кампания „Заедно за съпричастността“, съобщават от там. Близо 70 доброволци на Българския червен кръст (БЧК), представители на неправителствени организации и общински служители бяха запознати с актуалните и предстоящи процедури по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, които са насочени към уязвимите хора.

Кампанията започна на 16 ноември 2015 година с пресконференция. От 17 до 20 ноември във Ветово, Две могили, Бяла и Русе експертите на центъра представиха „Младежка заетост“, „Обучения и заетост на младите хора“, „Работно място 2015“ „Активно включване“, „Развитие на социалното предприемачество“, „Предоставяне на услуги в дома“ и други, които дават шанс за интеграция чрез стажуване, обучение, придобиване на ключови компетентности, за заетост, разкриване на нови работни места и за иновативни социални услуги за нуждаещите се.

Всички участници в събитията получиха и информационни листовки с най-важните параметри на избраните процедури, за да ги ползват и раздават на тези, които се интересуват.

Националната инициатива „Заедно за съпричастността“ е на мрежата от 28 информационни центъра за ЕСИФ в партньорство с БЧК и Управляващия орган на ОП „Развитие на човешките ресурси“. Нейната цел е да помогне на уязвимите групи. Представителите на доброволческата организация, която ще им раздава пакети с хранителни продукти по Оперативната програма за храни от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, едновременно с това ще ги информира за техните шансове за работа, обучение, социални и здравни услуги по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Представителите на неправителствения сектор и общинските служители също ще популяризират тази информация сред потребителите на своите услуги.

ОИЦ–Русе е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама