Традиционната Национална джаз среща ще се проведе в Русе

13:44, 22 ное 15 / Култура 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четиридесетото издание на Национална джаз среща Русе през 2015 година ще се проведе между 26-и и 28-и ноември, съобщиха от пресцентъра на местната управа. Началният час на концертите е 18.00, а мястото – голямата сцена в Доходно здание.

Събитието се организира с подкрепата на Община Русе, фондация „Русе – град на свободния дух“, Общинското предприятие „Русе арт“ и Клуба на дейците на културата.

Джаз срещата ще започне с концерт-подарък за русенската джаз публика – а именно проектът „Нарисувай ми музика“. В него изявени местни изпълнители ще представят своето изкуство, а ученици от НУИ "Проф. Веселин Стоянов" - художници от класа на Виргиния Пенчева, ще импровизират звуците върху платната си. Творческият процес ще може да се проследи на видеостена на сцената.

В концерта ще вземе участие младият пианист от училището по изкуствата Николай Димитров, който преди месец спечели Международния конкурс за джаз – Музикални таланти „Американ протеже“.

На 27 и 28 ноември ще свири Живко Петров – трио с класическия квартет Арена Ангел, Ангел Заберски и Александър Логозаров дуо, Турийски Браз Бенд и Петър Салчев. Отново русенска група – Breakpoint на Борис Петров, Антони Дончев 3UP. Финал на срещата ще сложат момичетата от Sentimental Swingers и секстетът на Михаил Йосифов.

В трите дена на Националната джаз среща Русе 2015 русенци ще имат възможност да се върнат назад във времето чрез среща с архивите. На 28-и в Кафе-библиотека „ВН“ от 11 часа „Арена медиа“ ще потопи присъстващите в изпълненията на гости от миналите издания на джаз форума. Ще бъде подредена фотографската изложба на Красимир Стоянов от последната джаз среща с Петър Петров Парчето 2012 г. Отново ще бъде представена книгата със спомени за него „Свободният полет на духа“.

Информация за джаз срещата може да се получи на телефон 0889 303 349, а билети се продават на касата в Доходно здание. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама