Добрич излезе на протест срещу поскъпването на винетките

16:02, 22 ное 15 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки автомобили се включиха в протеста срещу поскъпването на винетките, който се проведе днес в Добрич. Сред протестиращите бяха също таксиметрови шофьори и превозвачи с микробуси. Група мотоциклетисти също се включи в шествието.

Гражданите заявиха, че са категорично против поскъпването на винетките. „Години наред бяхме заблуждавани, че след като започнем да плащаме винетки, пътищата ще бъдат оправени, но не стана. Ние сме част от България. Добрич съществува на картата на България и нашите пътища също имат значение от национален план”, заявиха протестиращи. Недопустимо е, че трябва да плащаме за нещо, което не се поддържа, а само се кърпи, подчертаха още те. И посочиха, че има и смъртни случаи, причинени не толкова от висока скорост, колкото от ужасни условия.

Нашите първокласни, второкласни и третокласни пътища не отговарят на нито едни стандарти, нито в Европа, нито някъде по света. Като нямаме пътища, няма да плащаме винетки, категорични бяха протестиращите. Те настояват за оставки, ако управляващите продължават с наглото си отношение, без да се вслушват в думата на народа.

Добричлии предлагат пътният данък да бъде включен в акциза за горивата, както е в Европа, да има такси за магистралите. „Каква е тази уравнивиловка, нали не е социализъм?”, попита Синтия Недялкова. И посочиха, че отново най-потърпевши са най-бедните. „Дори този, който само веднъж излезе от селото си, трябва да има винетка. Срамота. Да се опомнят!”, призова тя.

Участниците в протеста предупредиха, че днешното събитие, което  е организирано съвсем спонтанно в социалните мрежи, е само началото. Идната неделя Добрич ще се включи в националния протест срещу поскъпването на винетките. Гражданите са готови да излязат на протест и заради увеличението на данъците, както и заради опасността непремерени политици да вкарат страната ни във война.

Колоната от мотори и автомобили обиколи централните улици и булеварди на града.

По информация на организаторите, в протеста са се включили над 350 автомобила. Очакват следващата неделя те да са още повече.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама