Паркът „Заимов“ пострада сериозно от буреносния вятър (снимки)

18:04, 22 ное 15 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичният парк „Заимов“ ще се раздели с две дълголетни дървета. И двете са иглолистни, като едното е високо близо 10 метра, стана ясно от проверка на екип на София Topnovini.bg.

Растенията се оказаха изключително любопитни за най-малките посетители на парка, които ги разглеждаха с интерес. На мястото все още не е пристигнал екип на Столична община, който да отстрани падналите дървета.

Общинарите все пак бяха изпратили хора в друг парк - „Борисовата градина“, където служител на кметството обикаляше с малък багер и проверяваше щетите от силните ветрове.

В Столична община са получени 242 сигнала за паднали дървета и клони, като по-голяма част от тях са за южните райони на София, съобщиха за София Topnovini.bg от пресцентъра на кметството. По отстраняването им работят екипи на Звеното за аварийно-спасителни дейности, пожарната служба, както и районните администрации на различни фирми, ангажирани с поддръжката на зелена система. Премахват се клони, дървета, надвиснали ламарини и др. От общината обещават, че до няколко дни всички проблеми ще бъдат отстранени.

Посетителите на парк „Заимов“ не изглеждаха притеснени от лошото време. Едно семейство бе извело децата си, за да поиграят с хвърчило. Десетки други разхождаха домашните си любимци или просто разговаряха сред падналите клони.

При отстраняването на опасни предмети от екип на столичната пожарна един униформен служител е пострадал. Инцидентът се е случил в близост до Софийския университет „Св. Климент Охридски“, научи София Topnovini.bg. Пожарникарят е получил медицинска помощ от екип на Спешна помощ, като се е отървал с леки наранявания в областта на главата.

Заради силните ветрове без електрозахранване за един час останаха части от столичните квартали „Младост I”, „Младост II”, „Дианабад“, „Дървеница”, „Изток“, „Студентски град” и „Витоша“, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ „Разпределение България”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама