Мая Манолова очаква радикализация на гетата

18:30, 22 ное 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Освен с контрола на границите, има и проблем със социалното изключване и възможностите за радикализация на гетата, който не се забелязва. Това каза омбудсманът Мая Манолова в ефира на бТВ във връзка с бежанската криза и възможността на страната ни да затвори границите за имигранти. Според нея такава стъпка от страна на България е невъзможна, но е необходим засилен и по-надежден контрол.

По нейните думи в гетата се генерира криминална престъпност и има възможност за възникване на бъдещи терористи, каза още тя. Манолова смята, че като омбудсман трябва да се заеме и с темата за социално изключване, освен с правата на българските деца. Според нея липсата на образование и на социална перспектива е притеснително не само за маргиналните групи, но и за малките населени места.

Относно работа си като омбудсман тя коментира, че трансформацията от властта към народа е била съзнателна. Манолова отбеляза, че предизвикателствата и проблемите пред българите са огромни, като в институцията на ден постъпват по 40 жалби.

„Очакванията на хората са огромни, че ще взема присърце проблемите им и не искам да ги разочаровам“, каза още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама