Георги Лозанов недоволства от българското отразяване на атентатите в Париж

20:26, 22 ное 15 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Медиите дълго време ще трябва да проявяват чувствителност към това как се отразяват събитията, след като светът вече е в драматичен период. Това каза председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) доц. Георги Лозанов в ефира на БНР.

Той обърна особено внимание на медийната регулация. Лозанов отбеляза като важно информационният процес да се следи много по-напрегнато и да се реагира много бързо. Според него информацията е една от най-важните форми на защита в съвременния свят.

„Случват се трагични неща, които засягат по трагичен начин живота на хората, а някои правят от това виртуални барикади, с които се сражават срещу противниците си“, допълни той.

Предвид ситуацията около атентатие в Париж, където имаше забавяне при отразяването от обществените медии, Лозанов предлага да се направи дежурство, което да следи информационния поток и бързо да го превръща в краен продукт. Той каза още ,че след първото забавяне на медиите е имало пренасищане на информацията, при което хората са започнали да губят ориентация за важните новини. Председателят на СЕМ отчете като грешка и изказването пред медиите на най-различни хора, които не са компетентни по темите с терористичните атаки и бежанския поток.

„Всичко това е много голям риск за деформиране на картината“, допълни Лозанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама