Кметът на Добрич Йордан Йорданов: Промяната вече настъпи

21:40, 22 ное 15 / Политика 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националната конференция на Движение „България на гражданите” "Местна власт 2015 - 2019 г. Предизвикателства и възможности" се проведе вчера и днес във Варна. На форума присъстваха всички новоизбрани кметове, общински съветници и председатели на общински съвети от ДБГ, както и цялото ръководство на партията. На конференцията са обобщени и резултатите от местните избори за ДБГ. Партията има 9 кмета на общини, 27 на малки населени места и 114 общински съветници от общо 240 за Реформаторския блок.

Пред конференцията кметът на Добрич Йордан Йорданов заяви: „Всички ме подкрепихте! Промяната не само дишаше във врата на опонентите ни, но вече настъпи. Повярвахте ми, дадохте ми сили, продължаваме заедно. Ще ги победим не отново, а още хиляди пъти, защото честността е на наша страна. Побеждаваш, когато се научиш да губиш. От днес нататък само напред"

Във всяка българска община и населено място сигурността, по-добрите доходи и справедливостта са далеч от това, което хората разчитат да видят, и вашата задача е да промените това, обърна се към новоизбраните кметове и съветници Меглена Кунева, вицепремиер по европейските политики и лидер на Движението. Според думите й, трябват своевременни действия от страна на общинските съвети, които да приемат решения за въвеждане на мерки за сигурност и да осъществяват контрола върху изпълнението им. Като други възможности вицепремиерът посочи излъчването на заместник-кметове по сигурността, координация между областните управители, кметовете и органите на изпълнителната и местната власт, въвеждането на видеонаблюдение в населените места, общинска полиция, план за превенция на сигурността в обекти с голяма концентрация на хора и преди всичко много работа с гражданите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама