Представят изпълнението на програмата за доброволните формирования в Шумен

07:29, 25 ное 15 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Семинар на тема “Изпълнение на Програмата за поетапно изграждане на самостоятелно действащи доброволни формирования“ ще се проведе днес от 10.00ч. в зала 2 на Областна администрация-Шумен, съобщават от пресслужбата на администрацията.

Във форума ще участват представители на общините, служителите по ОМП, ръководителите и представители на доброволните формирования, както и ангажирани с тази дейност служители от регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Поканени са представители на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и  Асоциацията на доброволците в България.

По време на семинара ще бъде представен доклад за състоянието на доброволните формирования, подготовката на персонала, наличност на оборудване и ефективността на предоставените от пожарните служби на общините противопожарни автомобили и друга техника.

Ще бъдат разяснени промените в нормативните документи и визията за бъдеща съвместната дейност с пожарните служби. Ще се вземе и решение за провеждане на практическо занятие по оповестяване, събиране и участие на доброволните формирования, при възникване на бедствие, съгласно Областния план за защита при бедствия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама