Деца от четири пловдивски училища стават пазители на пътя

07:56, 25 ное 15 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивски ученици ще демонстрират на свои връстници как се пресича безопасно на пешеходни пътеки.

В днешната акция "Златни пазители" се включват деца от 4 училища - СОУ "Софроний Врачански", СОУ "Димитър Матевски", СОУ "Свети Седмочисленици" и СОУ "Св. св. Кирил и Методий".

За времето от 13 до 14,30 малките участници ще се превърнат в златни пазители на пътя, помагайки на съучениците си да пресичат, въоръжени с палка СТОП и светлоотразителни жилетки. За правилното осъществяване на инициативата ще следят представители на КАТ.

"Целта на проекта е да повишим вниманието на пътя както на децата, така и на шофьорите. Проектът има образователен, възпитателен и информационен характер.  Златните пазители е инициатива, която е част от започнатата от клуба кампания "Един живот", насочена  главно към превенция и опазване здравето на децата, повишаване на тяхната култура и образование, като участници в движението", разказаха организаторите от  Ротаракт Пловдив - Пълдин.

Инициативата е насочена главно към формиране и изграждане на трайни навици у децата за безопасно движение по пътищата, повишаване на транспортната им култура, превенция на детския пътно-транспортен травматизъм, както и за изграждане на едно по-толерантно общество на пътя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама