Даниел Панов и Предприемачи ГЕРБ проведоха първата от поредица срещи с местния бизнес

08:13, 25 ное 15 / Политика 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Среща с представители на хранително-вкусовата промишленост от Велико Търново организираха от Предприемачи ГЕРБ, по инициатива на кмета Даниел Панов, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Той бе и символичен домакин на срещата, на която присъстваха производители на храни и напитки, а също областният координатор на ПГЕРБ Атанас Парушев и колегите му от ръководството на структурата Станислав Стоянов и Петя Василева.

„Идеята ми е да съдействаме за това, всичко, което се произвежда на територията на община Велико Търново да бъде популяризирано“, каза пред бизнесмените кметът Панов, който заяви своята готовност и в новия мандат да поддържа диалога и да помага на местния бизнес. Добрата комуникация води до по-добри резултати, единодушни бяха организатори и бизнесмени.

Присъстващите на срещата обсъдиха възможностите за участие в различни търговски изложения. С одобрение бизнесмените посрещнаха новината, че скоро и Велико Търново ще има свое панаирно градче.

Великотърновският регион е на челните места по усвояване на европейски средства по програма "Конкурентноспособност", което е показателно за създадените условия и за работата на местния бизнес, коментира пред предприемачите Панов. Той запозна своите гости с изследване на пазара на труда, изготвено по негова инициатива, съвместно с евродепутата Ева Паунова.

Във Велико Търново леката промишленост и сферата на високите технологии се нуждаят от кадри, сочат резултатите. Нуждата от работна ръка е факт, потвърдиха и участниците в срещата, пред които домакините представиха конкретни стъпки за справяне с този проблем. Като дългосрочна мярка, местната власт ще работи за подобряване на връзката между бизнеса и професионалното образование, категоричен е кметът.

Бизнесът може да разчита за информация и съдействие и на предприемаческата структура на ГЕРБ, заяви Панов, който е и областен лидер на партията. Готовност за активно взаимодействие заяви и координаторът на ПГЕРБ Атанас Парушев, който изрази искрените намерения на организацията да подкрепя местното предприемачество.

Атанас Парушев информира, че подобни на тази среща предстои да се провеждат и занапред с представители от различните сектори на местния бизнес. След като бъдат систематизирани всички поставени въпроси, от областната структура на предприемачите в ГЕРБ, съвместно с Даниел Панов ще организират разширен работен семинар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама