НАП Велико Търново с новo ръководство  

09:48, 25 ное 15 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На пресконференция за станалата хит лотария с касови бележки, бе представен новия изпълняващ длъжността директор на ТД на НАП В.Търново Пламен Томов.  Той запозна журналистите с наскоро стартиралата Национална лотария с касови бележки.

По брой на новорегистриралите се и на активни потребители, Великотърновска област изпреварва големи градове като Русе, Плевен и Стара Загора.Само за първите три дни през новия сайт kasovbon.bg, създаден за целта, са регистрирани почти 5000 касови бележки на стойност близо 50 хил.лв.

Пламен Томов акцентира върху целите на НАП, които ще се постигнат с организирането на лотарията, а именно насърчаване на гражданите да изискват касови бележки при покупката, което ще увеличи контрола върху търговците и ще ги стимулира да документират всички продажби, да се постигне образователен ефект – да се осъзнаят ползите от лотарията с касови бележки; разликата между фискален и служебен бон и трите атрибута, с които се прави регистрация и др.

Директорът оповести голямата награда лек автомобил с всички екстри, която ще бъде изтеглена догодина по Коледа. Дотогава всяка седмица, след 20 декември, участниците ще бъдат стимулирани със смартфони, а всеки месец – с 40 инчов смарт 3Д телевизор.

Всеки, навършил 14 години, с профил в сайта kasovbon.bg , който е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. вкл., може да участва в играта без ограничения относно вида на покупката, нейната минимална и максимална стойност. Томов акцентира върху задължителното условие за получаване на награда-участникът трябва да пази хартиено или сканирано копие от фискалния бон.

Директор Томов информира и за съвместните с Икономическа полиция масирани проверки, проведени в късните часове на почивните дни. Проверени са 15 обекта, в които обаче не са констатирани драстични нарушения. Подновените наскоро проверки ще продължат и занапред, в края на всяка седмица във В. Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама